کبری مهدویان؛ مجید قادریان؛ مسعود ترکزاده ماهانی
چکیده
هدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر غلظتهای سرب بر رشد و میزان آنتوسیانین، کلروفیل، کاروتنوئید، قندهای محلول، قندهای احیاء و آمینو اسیدهای آزاد در جمعیتهایی از گیاه اسپند میباشد.مواد و روشها: گیاهانی از دو جمعیت مختلف اسپند (فلز دوست منطقه کوشک یزد و غیر فلز دوست منطقه کرمان) در شرایط هیدروپونیک کشت داده شدند. سپس گیاهان بهمدت ...
بیشتر
هدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر غلظتهای سرب بر رشد و میزان آنتوسیانین، کلروفیل، کاروتنوئید، قندهای محلول، قندهای احیاء و آمینو اسیدهای آزاد در جمعیتهایی از گیاه اسپند میباشد.مواد و روشها: گیاهانی از دو جمعیت مختلف اسپند (فلز دوست منطقه کوشک یزد و غیر فلز دوست منطقه کرمان) در شرایط هیدروپونیک کشت داده شدند. سپس گیاهان بهمدت 14 روز تحت تیمار غلظتهای 0، 5، 10، 25 و 50 میلیگرم در لیتر سرب قرار گرفتند. در پایان آزمایش میزان پارامترها توسط اسپکتروفتومتر اندازهگیری و محاسبه شد.نتایج: نتایج نشان دادند که افزایش غلظت سرب در محلول غذایی باعث کاهش طول ریشه گیاهان میشود و بین دو جمعیت تفاوت معنیداری وجود دارد. بهطور کلی میزان رنگیزههای کلروفیل و کاروتنوئید تحت غلظتهای سرب، بهویژه تحت بالاترین تیمار سرب (50 میلیگرم در لیتر) در هر دو جمعیت کاهش یافتند. همچنین میزان آنتوسیانین، قندهای محلول و آمینواسیدهای آزاد در هر دو جمعیت افزایش یافتند.نتیجه گیری: مقادیر بالاتر آنتوسیانین، قندهای محلول و آمینواسیدهای آزاد در جمعیت فلز دوست، نشان دهنده ظرفیت بهتر مقاومت به سرب در این جمعیت است.