فرنوش آزادی؛ مهدی خدایی مطلق؛ عبدالله محمدی سنگچشمه؛ احسان سیدجعفری
چکیده
هدف: هدف از مطالعهی حاضر بررسی اثر غلظتهای مختلف جنستئین بر تکثیر و تمایز سلولهای بنیادی مزانشیمی جدا شده از بافت چربی اسب ترکمن به سلولهای استخوانی بود.مواد و روشها: در این مطالعه، سلولهای مزانشیمی با غلظتهای متفاوت 0، 8-10، 7-10، 6-10، 5-10 میکرومولار جنستئین و محیط تمایزی استخوان کشت داده شدند. در طول 21 روز، برای ارزیابی تکثیر ...
بیشتر
هدف: هدف از مطالعهی حاضر بررسی اثر غلظتهای مختلف جنستئین بر تکثیر و تمایز سلولهای بنیادی مزانشیمی جدا شده از بافت چربی اسب ترکمن به سلولهای استخوانی بود.مواد و روشها: در این مطالعه، سلولهای مزانشیمی با غلظتهای متفاوت 0، 8-10، 7-10، 6-10، 5-10 میکرومولار جنستئین و محیط تمایزی استخوان کشت داده شدند. در طول 21 روز، برای ارزیابی تکثیر و زندهمانی از آزمونMTT و نقش غلظتهای مختلف جنستئین در تمایز استخوانی از آزمایشهای آلیزارینرد، سنجش آنزیم آلکالین فسفاتاز و میزان رسوب کلسیم استفاده شد. دادههای حاصل در قالب آنالیز واریانس یکطرفه ANOVA تجزیه شدند.نتایج: نتایج نشان داد که جنستئین اثر منفی بر روی زندهمانی سلولهای مورد آزمایش نداشت (05/0<p). تفاوت معنیداری در فعالیت آنزیم الکالین فسفاتاز در روز ۲۱ در غلظت ۵-۱۰ و سایر گروهها مشاهده شد (05/0>p). میزان رسوبات کلسیمی در روزهای 14 و 21، بین غلظت بیشینهی جنستئین (5-10) و دیگر غلظتها دارای تفاوت معنیداری بود (05/0>p). نتیجهگیری: نتایج نشان داد که افزودن جنستئین بر تمایز سلولهای بنیادی جدا شده از بافت چربی، باعث بهبود روند تمایز استخوانی بدون اثر سمیت میشود.
محسن عسگری؛ مهدی خدایی مطلق؛ مهدی کاظمی بنچناری؛ وحید واحدی
چکیده
هدف: هدف از این پژوهش بررسی تاثیرعصارهی دانهی خرنوب بهعنوان آنتیاکسیدانت طبیعی بر کیفیت اسپرم قوچ نژاد فراهانی پس از یخگشایی بود.مواد و روشها: در این تحقیق از پنج راس قوچ نژاد فراهانی (وزن: 5±60 کیلوگرم)، دو بار در هفته توسط واژن مصنوعی اسپرمگیری شد. بهمنظور از بین بردن اثرات فردی دامها انزال آنها بهنسبت ...
بیشتر
هدف: هدف از این پژوهش بررسی تاثیرعصارهی دانهی خرنوب بهعنوان آنتیاکسیدانت طبیعی بر کیفیت اسپرم قوچ نژاد فراهانی پس از یخگشایی بود.مواد و روشها: در این تحقیق از پنج راس قوچ نژاد فراهانی (وزن: 5±60 کیلوگرم)، دو بار در هفته توسط واژن مصنوعی اسپرمگیری شد. بهمنظور از بین بردن اثرات فردی دامها انزال آنها بهنسبت مساوی باهم مخلوط شدند. سطوح مختلف عصارهی دانهی خرنوب (صفر، 05/0، 1/0، 15/0 و 2/0 میلیلیتر) به رقیق کننده بر پایه زرده تخممرغ-تریس افزوده شد. نمونهها بعد از طی مراحل سرد سازی و پر شدن در پایوتها، در بخار ازت منجمد شده و تا زمان ارزیابی در ازت مایع نگهداری شدند. پس از یخگشایی و 5 دقیقه انکوباسیون در دمای 37 درجه سانتیگراد فراسنجههای کیفی اسپرم نظیر جنبایی، جنبایی پیشرونده، زندهمانی (تست ائوزین- نگروزین)، سلامت غشا (تست هاست) و همچنین ریختشناسی اسپرمها (تست هانکوک) مورد بررسی قرار گرفتند.نتایج: نتایج نشان داد که سطح 05/0 میلیلیتر ازعصارهی دانهی خرنوب بهطورمعنیداری سبب بهبودی فراسنجههای اسپرم همچون تحرک، زندهمانی، یکپارچگی غشای پلاسمایی و ریختشناسی درمقایسه با گروه شاهد شد (01/0p <).نتیجهگیری: نتایج نشان داد که افزودن 05/0 میلیلیتر از عصارهی دانهی خرنوب به رقیقکننده بر پایهی تریس- زردهی تخممرغ برای فریز و یخگشایی اسپرم در قوچ نژاد فراهانی احتمالا میتواند مفید باشد.