سیما مشایخ؛ مهناز آذرنیا؛ اسماعیل فتاحی؛ رضا مقدسعلی
چکیده
هدف: در این مطالعه اثر ترکیبات فلاونوئیدی پوست سبز گردو را بر تولید سلولهای ترشح کننده انسولین بررسی شد.مواد و روشها: در این تحقیق تجربی سلولهای بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی (AD-MSCs)در شرایط استریل بهمدت21روز در مجاورت عصاره فلاونوئیدی با دوزهای 50 و 100 میلیگرم بر میلیلیتر سلولهای انسولین ساز تمایز داده شدند. ...
بیشتر
هدف: در این مطالعه اثر ترکیبات فلاونوئیدی پوست سبز گردو را بر تولید سلولهای ترشح کننده انسولین بررسی شد.مواد و روشها: در این تحقیق تجربی سلولهای بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی (AD-MSCs)در شرایط استریل بهمدت21روز در مجاورت عصاره فلاونوئیدی با دوزهای 50 و 100 میلیگرم بر میلیلیتر سلولهای انسولین ساز تمایز داده شدند. برای دیابتی کردن رتها از استرپتوزوتوسین با دوز 60 میلیگرم بر کیلوگرم استفاده شد. از رنگآمیزی دیتیزون (DTZ) برای حضور انسولین، از روش ایمونوفلورسانس جهت تعیین حضور پروتئینهای اختصاصی سلولهای بتای پانکراس، اندازهگیری قند خون توسط دستگاه گلوکومتر، سطح کراتین، اوره و اسیداوریک سرم از روش کالریمتری و از رونویسی معکوس واکنش زنجیرهای پلیمراز (RT-PCR) برای ارزیابی بیان ژن PAX4 استفاده شد.نتایج: تحت شرایط فوق بهتدریج از سلولهای دوکی شکل فیبروپلاستی به سلولهای مدور تغییر و سلولهای انسولین ساز با استفاده از رنگ DTZ بهرنگ قرمز رویت و ترشح انسولین را نشان دادند. بیان نشانگرهای انسولین-پروانسولین و گیرنده بتا اثبات شد، میزان قند خون، اوره، اسیداوریک و کراتین کاهش و سطح بیان ژن PAX4 در گروههای تجربی اختلال معنیداری را نشان دادند(05/0≥p).نتیجهگیری: نتایج بهدست آمده نشان داد کهAD-MSCs تحت عصاره فلاونوئیدی پوست سبز گردو توانایی تمایز به سلولهای تولیدکننده انسولین را دارند.