نگار مرتضی نیا؛ مریم طهرانی پور؛ جواد بهارآرا
چکیده
هدف: این پژوهش بهمنظور بررسی اثرات محافظت نورونی عصاره هیدروالکلی گیاه نعناع بر دژنراسیون نورونهای حرکتی آلفای شاخ قدامی نخاع، پس از کمپرسیون عصب سیاتیک در رت انجام شد.مواد و روشها: در این مطالعه 30 سر رت نر نژاد ویستار با وزن 200 تا 250 گرم بهصورت تصادفی به 5 گروه کنترل، کمپرسیون و گروههای تیمار با دوز های 50، 70 و 100 میلیگرم ...
بیشتر
هدف: این پژوهش بهمنظور بررسی اثرات محافظت نورونی عصاره هیدروالکلی گیاه نعناع بر دژنراسیون نورونهای حرکتی آلفای شاخ قدامی نخاع، پس از کمپرسیون عصب سیاتیک در رت انجام شد.مواد و روشها: در این مطالعه 30 سر رت نر نژاد ویستار با وزن 200 تا 250 گرم بهصورت تصادفی به 5 گروه کنترل، کمپرسیون و گروههای تیمار با دوز های 50، 70 و 100 میلیگرم عصاره هیدروالکلی نعناع تقسیم شدند. بهمنظور ایجاد کمپرسیون، عصب سیاتیک با استفاده از قیچی قفل دار بهمدت 60 ثانیه در معرض کمپرسیون قرار گرفت. عصاره هیدروالکلی گیاه نعناع بهصورت تزریق درون صفاقی طی هفتههای اول و دوم پس از کمپرسیون صورت گرفت، پس از 28 روز از زمان کمپرسیون رتها تحت متد پرفیوژن از نخاع کمری ناحیه L4 تحت نمونه برداری قرار گرفتند و پس از نمونه برداری نخاع ناحیه کمری، دانسیته نورونها با روش دایسکتور و متد استریولوژی محاسبه و نتایج گروه ها با هم مقایسه شدند.نتایج : دانسیته نورونی در گروه کمپرسیون نسبت به کنترل کاهش معنیدار و در گروه های تیمار نسبت به کمپرسیون افزایش معنیدار نشان داد (001/0p