حسین محمدی؛ ابوذر نجفی
چکیده
هدف: غشای اسپرم سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع است که نسبت به آسیب بهوجود آمده توسط ROS در نتیجه پراکسیداسیون چربیها بسیار حساس میباشد. استفاده از آنتیاکسیدان مناسب در رقیقکنندههای منی میتواند سطح ROS را کاهش دهد. پژوهش حاضر در جهت مقایسه غلظتهای مختلف آنتیاکسیدان روتین در فرآیند سردسازی اسپرم قوچ بود.مواد و روشها: ...
بیشتر
هدف: غشای اسپرم سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع است که نسبت به آسیب بهوجود آمده توسط ROS در نتیجه پراکسیداسیون چربیها بسیار حساس میباشد. استفاده از آنتیاکسیدان مناسب در رقیقکنندههای منی میتواند سطح ROS را کاهش دهد. پژوهش حاضر در جهت مقایسه غلظتهای مختلف آنتیاکسیدان روتین در فرآیند سردسازی اسپرم قوچ بود.مواد و روشها: بعد از فراوری اسپرم اپیدیدمی پارامترهای جنبایی (CASA)، یکپارچگی غشا (HOST)، زندهمانی، پراکسیداسیون لیپیدی (MDA) در زمانهای 0، 24 و 48 ساعت بعد از سردسازی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج: دادههای حاصل از این آزمایش نشان دهنده آن است که در زمان 24 و 48 ساعت بعد از سردسازی افزون آنتیاکسیدان روتین در غلظت 75/0 و 1 میلی مولار باعث افزایش معنیدار جنبایی کل، جنبایی پیشرونده و سرعت در مسیر مستقیم میشود. نتایج پژوهش حاضر نشان دهنده آن است که تیمارهای آزمایشی در زمان صفر، 24 و 48 ساعت بعد از سردسازی تاثیری روی VAP، VCL و STR ندارد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان دهنده آن است که در زمان 24 و 48 ساعت بعد از سردسازی افزون آنتیاکسیدان روتین در غلظت 75/0 و 1 میلی مولار باعث افزایش معنیدار زندهمانی، یکپارچگی غشا میشوند. همچنین نتایج نشان دهندهی آن است که تیمارهای آزمایشی باعث کاهش میزان MDA میشوند. نتایج گویای آن است که تیمارهای اعمال شده تاثیری در مورفولوژی اسپرم ندارد. نتیجهگیری: نتایج نشان دهندهی آن است که استفاده از آنتیاکسیدان روتین در غلظتهای 75/0 و 1 میلیمولار باعث بهبود کیفیت اسپرم قوچ میشود.
مهدی نظری؛ حسین دقیقکیا؛ ابوذر نجفی
چکیده
هدف: این پژوهش بهمنظوره بررسی اثرات حفاظتی افزودن سطوح مختلف ویتامین A بهرقیقکننده اسپرم قوچ طی نگهداری اسپرم تا زمان تعادل و قبل از انجماد در دمای سردسازی و انجماد و یخگشایی بود.مواد و روشها: در این مطالعه، نمونههای اسپرم از 4 راس قوچ، بهوسیله واژن مصنوعی جمعآوری شد، پس از ارزیابی اولیه، نمونهها در صورت نرمال ...
بیشتر
هدف: این پژوهش بهمنظوره بررسی اثرات حفاظتی افزودن سطوح مختلف ویتامین A بهرقیقکننده اسپرم قوچ طی نگهداری اسپرم تا زمان تعادل و قبل از انجماد در دمای سردسازی و انجماد و یخگشایی بود.مواد و روشها: در این مطالعه، نمونههای اسپرم از 4 راس قوچ، بهوسیله واژن مصنوعی جمعآوری شد، پس از ارزیابی اولیه، نمونهها در صورت نرمال بودن باهم مخلوط شده و پس از رقیقسازی سطوح 5، 10، 15 و 20 میکرومول ویتامین A به نمونهها افزوده شده و نمونهها پس از 2 ساعت سردسازی، منجمد شدند. فرآسنجههای تحرک، زندهمانی، سلامت غشای پلاسمایی و ریختشناسی اسپرم در دو مرحله (قبل از انجماد و بعد از انجماد) و همچنین میزان مالوندیآلدهید بعد از انجماد و یخگشایی اندازهگیری شد.نتایج: نتایج بهدست آمده نشان داد که افزودن سطوح مختلف ویتامین A بهمحیط رقیق کننده طی سردسازی تاثیر معنیداری روی فراسنجههای مورد ارزیابی نداشت (05/0>p)، نتایج بعد از انجماد نشان داد افزودن سطح 15 میکرومول باعث افزایش تحرککل (TM)، تحرک پیشرونده (PM)، سرعت اسپرم در خط مستقیم (VAP) و سرعت در مسیر مستقیم اسپرم (VSL) شد (05/0>p). در رابطه با سلامت غشا، و زندهمانی، سطح 15 میکرومول سبب افزایش معنیدار شد و در همین سطح کاهش میزان اسپرمهایی با ریختشناسی ناسالم و میزان مالوندیآلدهید نسبت به گروه کنترل مشاهده شد (05/0>p).نتیجهگیری: باتوجه بهنتایج حاصل، افزودن سطوح مختلف ویتامین A، سطح 15 میکرومول توانست بهترین عملکرد را در بهبود فراسنجههای مورد ارزیابی داشته باشد و تنشهای اکسیداتیو را طی انجماد و یخگشایی کاهش بدهد.