جمشید آروم؛ مهناز آذرنیا؛ غلامرضا کاکا؛ سید همایون صدرایی؛ محمد کمالی نژاد
چکیده
هدف: سنجد Elaeagnus Angustifolia L. گیاهی با اثرات درمانی متفاوت است. در این تحقیق اثر عصاره آبی میوه سنجد بر تکامل عدسی چشم جنین موش نژاد Balb/C مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روشها: تعداد 30 سر موش ماده باردار بهطور تصادفی به 2 گروه مساوی تقسیم شدند. گروه کنترل آب آشامیدنی روزانه دریافت کرده و گروه تجربی عصاره آبی میوه سنجد را با دوز 500 میلیگرم ...
بیشتر
هدف: سنجد Elaeagnus Angustifolia L. گیاهی با اثرات درمانی متفاوت است. در این تحقیق اثر عصاره آبی میوه سنجد بر تکامل عدسی چشم جنین موش نژاد Balb/C مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روشها: تعداد 30 سر موش ماده باردار بهطور تصادفی به 2 گروه مساوی تقسیم شدند. گروه کنترل آب آشامیدنی روزانه دریافت کرده و گروه تجربی عصاره آبی میوه سنجد را با دوز 500 میلیگرم بر کیلوگرم بهمدت 18 روز از روز صفر بارداری تا روز 18 بارداری بهصورت خوراکی دریافت نمودند. پس از کشتن همة موش ها در هیجدهمین روز بارداری، سر جنین های آنها جدا، تثبیت و برای انجام روش های بافت شناسی آماده شدند. از جنین ها مقاطع ساژیتال با ضخامت 5 میکرومتر تهیه و سپس به روش هماتوکسیلین-ائوزین(H&E) و اسید فوشین-لایت گرین رنگ آمیزی انجام شدند. سپس برش ها بهوسیله ی میکروسکوپ نوری و نرم افزار موتیک آنها مورد بررسی قرار گرفتند..نتایج: نتایج نشان داد که میانگین های وزن و طول سری-دمی جنین ها در گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد افزایش معنیداری داشت. میانگین تعداد جنین ها در گروه آزمایش نسبت به گروه تجربی کاهش غیر معنی دار داشت. میانگین قطر و وزن جفت در گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد کاهش معنیداری داشت. همچنین قطرهای قدامی-خلفی و بالایی-پایینی عدسی و همچنین مساحت سطح عدسی در گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد کاهش معنیداری داشت.نتیجه گیری: این نتایج نشان میدهد مصرف عصاره آبی میوه سنجد با دوز 500 میلیگرم بر کیلوگرم، در زمان بارداری سبب تاخیر رشد در عدسی چشم جنین موش میشود.